Wil je graag werken in de scheepvaart? Dan zijn er twee dingen die je kunt doen. Je zou aan land kunnen werken om alles in orde te maken voor een schip. Maar je kunt ook offshore werken. Dit houdt in dat je op een platform gaat werken. Je kunt dan schepen repareren of bergen. Het is maar net waar de vraag naar is, maar het werken in de scheepvaart offshore gaat niet zonder slag of stoot.

Je bent namelijk weken van huis weg en je bent op een platform in zee. Kun je dat mentaal en sociaal aan? Voordat je offshore mag werken in de scheepvaart zullen er een aantal tests worden gedaan en wordt er gekeken welke opleidingen je hebt gevolgd. Als deze voldoen aan de eisen dan kun je in aanmerking komen voor het werken in de scheepvaart. Maar toch dien je hiervoor vaak nog extra trainingen te volgen zodat je op de hoogte bent van de laatste technieken. Offshore werken zal altijd werken zijn waarbij je trainingen moet blijven volgen.

Werken in de scheepvaart iets voor jou?

Als je het werken in de scheepvaart leuk vindt, dan kun je die keuze nu maken. Als je dan offshore wil werken kan dat ook. Je kunt dan nu bekijken of je de juiste opleidingen en trainingen hebt gevolgd. Wanneer dat zo is kun je meteen solliciteren en de kans dat je een baan krijgt is groot.

Er zijn namelijk maar weinig mensen die offshore willen werken. Er zijn risico’s aan verbonden en die durven niet alle mensen te nemen. Daar tegenover staat wel dat het salaris van offshore werken goed is. Het is een kwestie van een keuze maken, als je het offshore werken in de scheepvaart als een uitdaging ziet, dan kun je altijd kijken hoe je er mentaal en sociaal op reageert als je hier gaat werken.