Als je aan offshore bedrijven denkt, dan kun je denken aan bedrijven in de scheepvaart of die zich bezig houden met olie- en gaswinning. Offshore is booming business op dit moment. Het wordt namelijk steeds moeilijker om gas en olie te winnen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de steeds moeilijkere en strengere milieu eisen. Bij deze bedrijven staat het centraal dat zij mensen aannemen die op een platform kunnen werken en dat deze mensen dat mentaal en sociaal gezien ook aan kunnen. Het belangrijkste daarbij is dat zij de juiste opleidingen en trainingen hebben gevolgd. Natuurlijk zijn trainingen altijd noodzakelijk bij het werken bij de offshore bedrijven. De veiligheid moet altijd bij worden gehouden, maar ook de nieuwste technieken moeten je worden aangeleerd. Als je windmolens moet repareren dan zal je hier ook het een en ander van moeten weten, het is namelijk anders dan wanneer je op land iets gaat repareren.

WELKE OFFSHORE BEDRIJVEN KIES JE?

Weet je zeker dat je offshore wil werken? Dan kun je nu gaan kijken welke offshore bedrijven vacatures hebben. Bekende bedrijven in deze wereld zijn Heerema, Huisman, Boskalis en Van Oord. Deze bedrijven staan te springen om talent en hebben vaak genoeg werk. Als deze je aanspreken kun je met hen in contact komen. Je kunt ook eerst onshore bij hen gaan werken, trainingen volgen en dan intern solliciteren op offshore vacatures. Op deze manier ben je al binnen en kun je jezelf omhoog werken en dan uiteindelijk toch op een platform op zee gaan werken.

Een bekend bedrijf is BP. British Petroleum is één van de grootste offshore bedrijven in de wereld en zijn actief in meer dan 80 landen. BP is een staatsonafhankelijke maatschappij en hiermee onderscheiden zij zich ook van een groot aantal andere partijen. Het bedrijf heeft een omzet van 300 miljard dollar per jaar en heeft 80.000 werknemers in dienst.

Een bekende Nederlandse partij is de NAM. Deze afkorting staat voor Nederlandse Aardolie maatschappij. Dit bedrijf heeft in de laatste jaren landelijke bekendheid gekregen vanwege de boringen in Groningen. Ze winnen in Nederland gas en olie welke ook geëxporteerd worden naar het buitenland.

Het zou kunnen zijn dat dit je erg goed ligt. Er zijn namelijk mensen die graag op zee zijn en hier geen moeite mee hebben. Met deze mensen zijn de offshore bedrijven erg blij want er zijn altijd mensen nodig voor dit werk. Het is een hele verantwoordelijkheid, maar het is ook een uitdaging en als je daar van houdt, maak hier dan nu gebruik van en ga die uitdaging van offshore werken aan. Misschien is dit echt het werk waar je al jaren naar op zoek bent!